Mietin tänään kaikkea diabetekseen liittyävää. Täällä kysytään;
Tuleeko diabetes liiasta sokerin syönnistä?
Tiedetään varmasti, että aikaisemmalla sokerin tai makeisten syömisellä ei ole yhteyttä diabeteksen puhkeamiseen.
Luojan kiitos. Sekä ala- että yläasteella minulta on useasti kysytty 'söitsä pienenä liikaa karkkia vai?'. No, sairastuin 2-vuotiaana, että en minä sen nuorempana ole paljon sokeria kerennyt vetämään (:

Tarttuuko diabetes?
Diabetes ei tartu. Diabetekseen sairastunut lapsi voi olla toisten lasten ja aikuisten kanssa aivan kuten muutkin.
Hihihi. Tämän muistan. Ensimmäisellä luokalla diabetesterveydenhoitajani tms tuli yhdessä äidin kanssa kertomaan diabeteksestä, ja seuraavalla viikolla oli kaveri-rintamassa vähän hiljaista. He (yllämainitut) eivät kai muistaneet kertoa, että diabetes ei tartu.

Onko pistäminen vaikeaa ja sattuuko se?
Insuliinin pistämisessä käytetyt neulat ovat äärimmäisen teräviksi hiottuja ja ohuita. Itse pistäminen ei nykyisillä välineillä juurikaan tunnu; enemmän on kyse sen epämiellyttävän asian pohtimisesta, että kohta täytyy pistää.
Tätäkin minulta on useasti kysytty. Ja sitten on niitä miljoonia 'hyi mä en ainakaan vois pistää neulaa itteeni' -kommentteja. Mitä tällä oikein tarkotetaan? Ei kai diabeetikkona voi miettiä 'hyi'?

Niin, ja tämän kirjoituksen aikana soi Tina Arenan Standing Up, Indie Arien The Truth sekä Amy Winehousen Help Yourself, kaikki pandora.comissa.